Leiding Jorn Hansen
Tom Westra
Esther Schut
Brian Scheers
Thomas Boelens
Darwin Roelofs
Opkomst Zondag 10.00 tot 13.00 uur
Leeftijd 11 tot 15 jaar
Contributie € 215,- per seizoen
Contact

De Zeeverkenners ondernemen allerlei activiteiten, zoals roeien, zeilen, koken, verantwoord fikkie stoken, houthakken, knopen, kanoën, kamperen, spelletjes doen, knutselen voor gevorderden en nog veel meer. Meestal doen de Zeeverkenners activiteiten in groepjes van 6 kinderen (een bak), maar regelmatig doen we activiteiten met de hele groep.

Als het weer goed genoeg is, gaan we varen. Elke bak leert, onder het toeziend oog van de leiding, van alles wat te maken heeft met roeien en zeilen. We doen dit zo veel mogelijk spelenderwijs. Daarnaast doen we ook veel activiteiten op het land.

Onze opkomsten draaien we in principe op de Olympus, ons wachtschip. Deze boot is 36 meter lang en heeft een keuken, een toilet en een aantal lokalen. De Olympus ligt in de Amstel vlakbij de Thamerkerk en het Stiltemonument. Aan ons wachtschip liggen onze lelievletten, dit zijn onze scoutingboten van 5,60 meter lang. In lelievletten leren de Zeeverkenners roeien, wrikken en zeilen.

Eens per jaar in april gaan we met de Zeeverkenners naar de Regionale Scouting Wedstrijden in het Amsterdamse Bos. In dit weekend moeten de kinderen onder andere laten zien hoe goed ze hun tent kunnen opzetten, een keuken bouwen en koken op houtvuur. Dit hele weekend staat in een bepaald thema. De Zeeverkenners moeten kleding en materiaal in dit thema maken. Op het weekend zelf staan de spellen en het theater in teken van het thema.

De boten waar de zeeverkenners in varen, moeten natuurlijk ook onderhouden worden. Dit doen de zeeverkenners in de winter. Alles wat komt kijken bij het veilig en goed onderhouden van een stalen boot wordt door deskundige leiding aan de zeeverkenners geleerd. Iedere bak onderhoud zijn eigen vlet. Zo wordt het echt hun eigen boot.

De eerste week van de zomervakantie van de basisschool gaan de Zeeverkenners meestal op kamp. Wij proberen deze datum zo vroeg mogelijk aan u door te geven. Wilt u het toch al eerder weten, vraag dit even aan de leiding.

Maar, wat is zomerkamp? Dit betekent dat we met de Olympus, ons wachtschip, en onze vletten een week op pad gaan. In deze week krijgen de kinderen de kans om lekker te roeien of te zeilen in een nieuwe omgeving. Maar bovenal is er deze week veel lol.