Scouting Admiralengroep valt onder Scouting Nederland. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.000 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Maar wat is scouting dan? Scouting kun je niet in woorden vatten. Dit komt door de vele verschillende activiteiten. Maar dit is ook de kracht van de scouting en de reden waarom iedereen lid kan worden bij scouting. De beste manier om te weten wat scouting is, is door het te ervaren. Toch willen we hier een goed beeld geven van wat scouting inhoudt.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Bij Scouting Admiralengroep hebben we vooral waterscouting. Tot hun tiende doen scouts vooral activiteiten op het land, daarna gaan ze ook het water op. Het mooie aan waterscouting is dat we vooral het water op gaan, maar daarnaast ook dezelfde dingen doen als landscouts.

Binnen onze Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit dezelfde leeftijdsgroep hun spel spelen. Onze leeftijdsgroepen zijn Bevers (5-7 jaar), Welpen (7-11 jaar), Zeeverkenners (11-15 jaar), Wilde Vaart (15-18 jaar) en Loodsen (18+).