Leiding Rebel (Suzan Nieuwenburg)
Noa (Maria Witmond)
Opkomst Zaterdag 14.00 tot 16.00 uur
Leeftijd 5 tot 7 jaar
Contributie € 185,- per seizoen
Contact

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5-7 jaar worden bij Scouting 'bevers’ genoemd. Een groep bevers noem je een 'kolonie’. Onze Bever kolonie heet de ‘Amstelkolonie’. Dit past goed bij ons omdat wij als groep een waterscouting groep zijn, en onze boten in de Amstel hebben liggen. Zo is de beverkolonie ook met het water verweven in onze groep.

Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en lekker leren buiten en in de natuur. Ze doen samen met de andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo kunnen ze spelenderwijs leren samenwerken en ontwikkelen ze zich individueel op hun eigen niveau en tempo, onder begeleiding van deskundige vrijwilligers.

Het bever Thema

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draag bij aan de ontwikkeling van de kinderen.In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.