Een leuk weekend met teveel ballast op het voordek

Niet veel inwoners zullen het gemerkt hebben maar vrijdagavond tegen zonsondergang vertrok de sleper van de Scouting Admiralengroep met 3 lelievletten op weg naar de Nieuwe Meer. De volgende ochtend verzamelden de zeeverkenners zich daar voor de zeilwedstrijden. Helaas waaiden we niet overboord maar dat mocht de pret niet drukken. Er was genoeg chips, koek en snoep aan boord en het aftroeven van een andere vlet eindigde in een watergevecht tussen de diverse bemanningen. Dit kostte wel een podiumplaats, maar dat zouden de zeeverkenners de volgende dag wel goedmaken want….

Zondag waren er de roei- en wrikwedstrijden. Rick was erg gespannen voor de wrikwedstrijden, waardoor hij niet zag dat Jeroen en Patryk op het voordek lagen te slapen. Daar was het start signaal en Rick ging als een dolle te keer. Helaas zat er teveel ballast voorin de vlet, dus dat werd geen prijs. Op de afstanden 250 en de 1000 meter hebben beide boten een mooie tijd neer kunnen zetten. Na de roeiwedstrijden was het tijd om terug naar Uithoorn te varen. Traditiegetrouw werd de sleep in Amsterdam weer gehinderd door diverse toeristen in een huursloep. Maar goed dat de scouting vletten van staal zijn. Om 22:00 uur kwamen de zeeverkenners weer aan in Uithoorn. De vletten snel weer vastgeknoopt en daarna dromen van een avontuurlijk weekend. De zeeverkenners hebben nog een paar plekjes over.

Lijkt het je leuk om ook te varen en ben je tussen de 11 en 15 jaar. Kom dan snel een keer kijken. Informatie kun je vinden op: Admiralengroep.nl.

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging!
Scouting biedt leuke en spannende
activiteiten waarmee meiden en jongens
worden uitgedaagd zich persoonlijk te
ontwikkelen.

Lid Worden?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al
vanaf 7 jaar is er bij Scouting
Admiralengroep heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en
uitdagender het avontuur!

Vrijwilliger worden?

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger op
zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij
je de mogelijkheid krijgt om in Uithoorn
betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling
van kinderen?