Zeeverkenners op zomerkamp

Na weken van onzekerheid zijn de zeeverkenners en wilde vaart van de Admiralengroep in Uithoorn zaterdagmorgen vroeg alsnog op zomerkamp gegaan. Door het Coronavirus en de beperkende maatregelen was het lang onduidelijk of het mogelijk was dit jaar op kamp te gaan. In goed overleg en aan de hand van het protocol van Scouting Nederland kan de groep de komende week gaan genieten op de Kagerplas.

Zaterdagmorgen vroeg vertrok als eerste de sleper met daarachter de lelievletten, een deel van de leden en bagage. Als gevolg van de Corona maatregelen was de hellingbeurt van de sleper veel later klaar dan gepland en moest er de laatste weken door staf en leden hard gewerkt worden om afgelopen donderdag te water te worden gelaten. Zonder de hulp van ouders en een plaatselijke ondernemer was dit zeker niet gelukt.

Zodra de busbrug en de Irenebrug werden bediend, vertrok ook het meer dan honderd jaar oude wachtschip Olympus. Het wachtschip is in de afgelopen weken door de grote inzet van een aantal vrijwilligers voorzien van een volledig nieuwe toiletruimte. Ondanks het feit dat de temperatuur in het ruim de afgelopen weken meermaals ver boven de dertig graden op liep, is er hard doorgewerkt, zodat er een mooie nieuwe toiletgroep beschikbaar is gedurende het kamp. Het blijft een hele klus om deze klipperaak in de vaart te houden en daarmee de leden uitdaging en avontuur te bieden in een veilige omgeving.

Tijdens het kamp zullen de kinderen de hele week worden uitgedaagd met diverse activiteiten. Naast lekker zeilen, roeien en zwemmen zullen de kinderen tijdens diverse spellen op en rond het water de hele week worden vermaakt. Ook de staf wordt tijdens het kamp uitgedaagd. Aan hun de taak de 25 jongeren, te vermaken, te begeleiden, te voorzien van de nodige maaltijden en moe, maar zo enthousiast mogelijk gezond en wel weer in Uithoorn af te leveren.

Dit alles is niet mogelijk zonder de volhardende inzet van een beperkte groep vrijwilligers die vele uren vrije tijd inzetten om water Scouting in Uithoorn nu en in de toekomst mogelijk te maken. Achter de schermen wordt iedere keer opnieuw heel veel werk verzet zonder enig andere beloning dan het plezier van de leden. Zonder meer een hele prestatie.

Heb je zin om als lid of vrijwilliger deel uit te maken van de leuke groep kinderen en volwassenen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom eens langs.

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging!
Scouting biedt leuke en spannende
activiteiten waarmee meiden en jongens
worden uitgedaagd zich persoonlijk te
ontwikkelen.

Lid Worden?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al
vanaf 7 jaar is er bij Scouting
Admiralengroep heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en
uitdagender het avontuur!

Vrijwilliger worden?

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger op
zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij
je de mogelijkheid krijgt om in Uithoorn
betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling
van kinderen?