Scoutingvrijwilligers uit Uithoorn zijn 2 ton waard

Op woensdag 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag. Binnen Scouting zijn ruim 25.000 vrijwilligers wekelijks actief. Scoutinggroepen De Admiralengroep en St. Joannes hebben in het kader van Nationale Vrijwilligersdag op 16 december een waardecheque overhandigd aan wethouder Ria Zijlstra (maatschappelijke ondersteuning & zorg, maatschappelijke ontwikkeling, Jeugd en Onderwijs). Op deze cheque staat een bedrag dat de waarde van alle Scoutingvrijwilligers in gemeente Uithoorn in het afgelopen jaar vertegenwoordigt, uitgedrukt in uren. Hiermee wil Scouting laten zien welke waardevolle bijdrage vrijwilligers leveren in hun gemeente.

Cheque

Op de cheque staat vermeld hoeveel uren Scoutingvrijwilligers zich in 2016 hebben ingezet voor hun Scoutinggroep of -regio in de gemeente Uithoorn. Zij maken deel uit van een groep van ruim 25.000 vrijwilligers in heel ederland die zich wekelijks inzet om ervoor te zorgen dat meiden en jongens zich persoonlijk kunnen ontwikkelen door het doen van uitdagende activiteiten.

<3>Uitreiking

Op 16 december kwam wethouder Ria Zijlstra naar het clubhuis Mercurius van Scouting Admiralengroep Uithoorn om de cheque in ontvangst te nemen. De cheque werd aangeboden door enkele jeugdleden, bestuurslid Roelof Hoogendoorn van de St. Joannesgroep uit De Kwakel, leiding van de Admiralengroep (Wouter, Vera en Petra), de voorzitter (Ferry), de aanstaande voorzitter (Arjen) en de groepsbegeleider (Leidi). De scoutinggroepen vinden het belangrijk om dit aan te bieden aan de gemeente. Of zoals de jeugdleden zeggen: “Onze leiding zorgt ervoor dat wij elke week uitdagende en leuke activiteiten kunnen doen. Ik vind het belangrijk dat de gemeente dit ook weet!”, aldus Nisha Zwemmer en Geerthe Kolkman.

Reactie

De wethouder Ria Zijlstra nam de cheque enthousiast in ontvangst van de scouts. Ze toonde oprechte belangstelling en nam de tijd om te praten over het reilen en zeilen van scouting. Ondertussen gaf de vuurkorf lekkere warmte af en de jeugdleden gingen rond met thee, koffie en kerstkransen. Ria Zijlstra vertelde o.a. over het initiatieven fonds en de weg naar het sociaal loket. Zo was het een waardevolle uitwisseling van informatie voor beide partijen.

Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging!
Scouting biedt leuke en spannende
activiteiten waarmee meiden en jongens
worden uitgedaagd zich persoonlijk te
ontwikkelen.

Lid Worden?

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al
vanaf 7 jaar is er bij Scouting
Admiralengroep heel veel te beleven.
Hoe ouder je bent, hoe groter en
uitdagender het avontuur!

Vrijwilliger worden?

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger op
zoek naar een nieuwe uitdaging, waarbij
je de mogelijkheid krijgt om in Uithoorn
betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling
van kinderen?